Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Laktosfria saffransbullar

Laktosfria saffransbullar på traditionellt vis. Här är ett grundrecept på en riktigt saftig saffransdeg. Degen går att variera på många olika sätt. Sök på lyxiga mandellussebullar, gyllene apelsinbutterkaka och kokossaffransbullar med vit choklad för inspiration!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18-20 bullar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll i lite av mjölkblandningen i bunken och blanda tills jästen löst sig.
  3. Blanda i resten av vätskan och sedan gräddfil, saffran, socker och salt. Tillsätt nästan allt mjöl, arbeta degen smidig. Låt jäsa i rumstemperatur ca 60 min.
  4. Knåda den några minuter på mjölat bakbord. Baka ut till lussekatter, tryck i russin, låt jäsa 15 min, pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ca 8 min.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölkdryck och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: pensla med mjölk, vatten eller filmjölk istället för ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bulle.

Recept och bild från Valio.

Ingredienser

Portioner: 18-20 bullar
  • 150 g laktosfritt smör
  • 5 dl laktosfri mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 200 g laktosfri gräddfil (10 %)
  • 1 g saffran
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 16 - ca 17 dl vetemjöl
  • russin
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1448 kJ / 346 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer