Lussekatter

Betyg 4.2 av 5.
57 personer har röstat
7
Lussekatter

Saftiga lussekatter är ett måste till jul, men vem har sagt att de måste se ut på samma sätt varje år. Varför inte forma degen till fina former med hjälp av pepparkaksformar? Följ ett klassiskt recept på gyllene och saffransdoftande lussebullar - låt sedan fantasin flöda!

Lussekatter

Ingredienser

ca 30 st
50 g jäst
175 g smör eller margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l mjöl motsvarar 900 g)
1 ägg
russin och/eller sötmandel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Använde havredryck istället för mjölk. De blev supergoda :)

Ella

2024-12-13

Jag tog mjölkfritt margarin och ikaffe istället för smör och mjölk så alla runt omkring kan äta dom. Supergoda och smidig deg.

Camilla

2024-12-12

Olika ugnar kräva olika tider. Jag fick ta till med 15 min på 200grader. Då gjorde jag lussekatter á 58gram styck.

Rose-marie

2024-11-25

Näringsvärde per st

Näringsberäkningen är på torrvikten, utan russin och mandel.
Energi777 KJ / 186 kCal
Fett6 g
Salt0.21 g
Kolhydrater28 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Lussebullar med majonnäs
Betyg 3.9 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransbullar
Betyg 2.9 av 5.
173 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lussekatter med kristyr
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska lussebullar
Betyg 4.6 av 5.
173 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lussebullar med kvarg
Betyg 4.4 av 5.
565 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lussebullar utan smör
Betyg 4.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga