Lussekatter
Saftiga lussekatter är ett måste till jul, men vem har sagt att de måste se ut på samma sätt varje år. Varför inte forma degen till fina former med hjälp av pepparkaksformar? Följ ett klassiskt recept på gyllene och saffransdoftande lussebullar - låt sedan fantasin flöda!
Ingredienser
ca 30 st
50 g jäst
175 g smör eller margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l mjöl motsvarar 900 g)
1 ägg
russin och/eller sötmandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är på torrvikten, utan russin och mandel.
Energi777 KJ / 186 kCal
Fett6 g
Salt0.21 g
Kolhydrater28 g
Protein4 g
Kommentarer
Använde havredryck istället för mjölk. De blev supergoda :)
Ella
2024-12-13Jag tog mjölkfritt margarin och ikaffe istället för smör och mjölk så alla runt omkring kan äta dom. Supergoda och smidig deg.
Camilla
2024-12-12Olika ugnar kräva olika tider. Jag fick ta till med 15 min på 200grader. Då gjorde jag lussekatter á 58gram styck.
Rose-marie
2024-11-25