Lussekatter

32
2
Lussekatter

Saftiga lussekatter är ett måste till jul, men vem har sagt att de måste se ut på samma sätt varje år. Varför inte forma degen till fina former med hjälp av pepparkaksformar? Följ ett klassiskt recept på gyllene och saffransdoftande lussebullar - låt sedan fantasin flöda!

Skriv ut
Lussekatter

Ingredienser

ca 30 st
50 g jäst
175 g smör eller margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l mjöl motsvarar 900 g)
1 ägg
russin och/eller sötmandel

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med vatten eller mjölk.

Näringsberäkningen är på torrvikten, utan russin och mandel.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

John

2021-12-18

Hade vart betydligt lättare om ni skrev ut hur mycke mjöl de ska va i dl mått jag e totalt nybörjare och dyxelesi på de. Så hade vart bättre om ni skrwv ut t.ex 10dl mjöl

Redaktionen ICAse

2021-12-19

Hej John! I detta fallet ska det vara 15 dl vetemjöl. Så en hel liter plus en halv till. Lycka till! Hälsningar Michelle

Margareta

2019-12-09

Roliga!

Näringsvärde per portion

Energi 777 KJ / 186 kCal
Fett 6 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 28 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept