Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Saffransblomkål 

En ljuvligt gul och härligt krämig saffransgryta som passar fint till julbordet! Blomkålen får ta smak av saffran, kokosmjölk och vitt vin som den kokas i.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en kastrull tills den mjuknar, ca 3 minuter på medelvärme.
  2. Tillsätt blomkål, saffran, tomatpuré och buljongtärning. Fräs ytterligare några minuter.
  3. Strö över mjöl och rör om. Häll på kokosmjölk och vin under omrörning. Låt koka ca 5 minuter under lock på medelvärme, tills blomkålen är mjuk.
  4. Smaka av med sriracha, salt och peppar.

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse utrört i lite vatten.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 blomkål (à 700 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 - 2 tsk srirachasås
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer