Saffransblomkål 

5
1
Saffransblomkål 

En ljuvligt gul och härligt krämig saffransgryta som passar fint till julbordet! Blomkålen får ta smak av saffran, kokosmjölk och vitt vin som den kokas i.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Saffransblomkål 

Ingredienser

6 portioner
1
blomkål (à 700 g)
1
gul lök
2 msk
rapsolja
1
påse saffran (à 1/2 g)
1 msk
tomatpuré
1
grönsaksbuljongtärning
1 msk
vetemjöl
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 dl
vitt vin
1 - 2 tsk
srirachasås
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse utrört i lite vatten.

Gör så här

Tips

Toppa gärna med granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Lisa

2020-12-22

Serveras den varm och/eller kall? Kan den göras i förväg?

Redaktionen ICAse

2020-12-22

Hej Lisa! Vi har endast ätit den varm, men du bör kunna förbereda den och sedan värma upp inför servering. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1055 KJ / 252 kCal
Fett 21 g
Salt 1 g
Kolhydrater 9 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept