Saffransblomkål 

5
1
Saffransblomkål 

En ljuvligt gul och härligt krämig saffransgryta som passar fint till julbordet! Blomkålen får ta smak av saffran, kokosmjölk och vitt vin som den kokas i.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Saffransblomkål 

Ingredienser

6 portioner
1 blomkål (à 700 g)
1 gul lök
2 msk rapsolja
1 påse saffran (à 1/2 g)
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk vetemjöl
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 dl vitt vin
1 - 2 tsk srirachasås
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse utrört i lite vatten.

Gör så här

Tips

Toppa gärna med granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Lisa

2020-12-22

Serveras den varm och/eller kall? Kan den göras i förväg?

Redaktionen ICAse

2020-12-22

Hej Lisa! Vi har endast ätit den varm, men du bör kunna förbereda den och sedan värma upp inför servering. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1055 KJ / 252 kCal
Fett 21 g
Salt 1 g
Kolhydrater 9 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden