Saffransblomkål
En ljuvligt gul och härligt krämig saffransgryta som passar fint till julbordet! Blomkålen får ta smak av saffran, kokosmjölk och vitt vin som den kokas i.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
6 portioner
1 blomkål (à 700 g)
1 gul lök
2 msk rapsolja
1 påse saffran (à 1/2 g)
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk vetemjöl
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 dl vitt vin
1 - 2 tsk srirachasås
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1055 KJ / 252 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater9 g
Protein5 g
Kommentarer
Överraskande gott. Fantastiskt bra alternativ till fisk istället för potatis. Åt saffransblomkålen till fiskrullader. Mycket gott!
Claes
2022-12-20Serveras den varm och/eller kall? Kan den göras i förväg?
Lisa
2020-12-22Hej Lisa! Vi har endast ätit den varm, men du bör kunna förbereda den och sedan värma upp inför servering. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-22