Saffransblomkål

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
2
Saffransblomkål

En ljuvligt gul och härligt krämig saffransgryta som passar fint till julbordet! Blomkålen får ta smak av saffran, kokosmjölk och vitt vin som den kokas i.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Saffransblomkål

Ingredienser

6 portioner
1 blomkål (à 700 g)
1 gul lök
2 msk rapsolja
1 påse saffran (à 1/2 g)
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk vetemjöl
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 dl vitt vin
1 - 2 tsk srirachasås
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Överraskande gott. Fantastiskt bra alternativ till fisk istället för potatis. Åt saffransblomkålen till fiskrullader. Mycket gott!

Claes

2022-12-20

Serveras den varm och/eller kall? Kan den göras i förväg?

Lisa

2020-12-22

Hej Lisa! Vi har endast ätit den varm, men du bör kunna förbereda den och sedan värma upp inför servering. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-12-22

Näringsvärde per portion

Energi1055 KJ / 252 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater9 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Indisk vegogryta med couscous
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispiga blomkålsvingar – bang bang cauliflower
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegocurry med sojabönor och nudlar
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanrostad blomkål
Betyg 4.6 av 5.
155 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålspuré
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga