Saffransbiscotti

Saffransbiscotti är enkelt och gott att baka! Biscotti är en söt och knaprig, italiensk mandelskorpa – här med saffran och gärna pistagenötter istället för mandel. Bjud de små kakorna till kaffe eller glögg. Biscotti med saffran är också fina och goda att ge bort som en hembakad present.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi393 KJ / 94 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
190 stBästa receptet. Gjort i flera år. Tar dock hälften mandel och hälften choklad. Blir så bra.
Marie-louise
Gör för tredje året i rad. Dubbel sats. En att stoppa ner i burk och ha med som förning till grannen som bjuder byn på adventsfika. Och en åt oss. Mörk choklad var en toppenide,Sarah, det gör jag nästa gång.
Mona
Tar bara 1 dl socker, det räcker tycker jag. Hasse !
Hans
Bakat dessa i flera år. Byter ut nötterna mot mörk choklad. Sååå gott och barnen älskar det!
Sarah
Sååå goda! Glömde denna gången attha ugnsluckan lite öppen, men får ha dem inne lite längre för de var mjuka när de skulle vart klara. Blev lyckat bak trots denna miss!
Ywonne
✨ i ugnen med russin istället och saffran såklart🎄
Katarina
Kan man utesluta nötter?
Jasmine
Hej Jasmine! Det går bra. Fungerar också med frön istället för nötter. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag tog dubbla mängden saffran (alltså 1 gram) och de blev jättegoda!
Åsa
Så goda! Lätta att göra och lagom med saffran
Hilde
Lägger till zest från en apelsin.
Kitten