Saffrans- och risgrynspudding

Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Saffrans- och risgrynspudding

Denna risgrynspudding med saffran, som liknar en saffranspannkaka men innehåller mjöl, görs på ägg, risgrynsgröt, saffran och mandel. Servera puddingen med vispad grädde och björnbärssylt som dessert till jul eller mellanmål när som helst på året.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Saffrans- och risgrynspudding

Ingredienser

8 bufféportioner
1 msk smör
4 ägg
4 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
50 g mandelspån
1 msk socker
1 krm bittermandelarom
2 pkt saffran (à 1/2 g)
500 g risgrynsgröt
1 krm salt

Till servering

vispad grädde
björnbärssylt
florsocker

Gör så här

00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Fantastiskt gott! Enkelt att laga. Kommer säkerligen att gå på repris många gånger till.

    Mitra

  • Ska vispgrädden vispas innan man blandar ihop allt?

    Tynde

    Nej, du behöver inte vispa vispgrädden. Det är bara att blanda ihop alla ingredienserna till puddingen. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per bufféportion

Energi1084 KJ / 259 kCal
Fett19 g
Salt0.7 g
Kolhydrater14 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Annas matlådepudding
    Betyg 1.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Risgrynspudding med saftsås
    Betyg 4.1 av 5.108 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Enkel ostkaka med äpple och kanel
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Påskkaka med mandel
    Betyg 3.4 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad