Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Saffran- och vitlöksmajonäs

Vitlöksmajonnäs med saffran, en smakrik och färgstark variant på den vanliga majonnäsen som du ganska enkelt tillreder. Saffran- och vitlöksmajonnäsen kan du använda till de flesta maträtter, grillad kyckling, stekt fisk eller en frisk sallad kanske.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda saffran, finhackad vitlök, paprikapulver och kajennpeppar med ingredienserna till grundreceptet Majonnäs.

Tips

Tips 1! Om du har en stavmixer och inte vill ha äggvitor över kan du göra så här (för 2 1/2 dl): Ta 1 ägg i stället för 2 äggulor. Lägg alla ingredienser inklusive oljan i en hög och smal behållare/kanna. Sätt ner stavmixern, tryck igång den och för den långsamt rakt upp. Färdigt på ett par sekunder!

Tips 2! Om majonnäsen skär sig, gör så här (för 2 1/2 dl): Lägg 1-2 msk senap eller 1 äggula i en ren skål. Droppa långsamt i den skurna majonnäsen och vispa tills den går ihop.

Ingredienser

Portioner: 2 1/2 dl
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 dl färdig majonnäs
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer