Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rouille

Ett smakrikt recept på Rouille som är en sås som passar utmärkt att servera till exempelvis fisk. Du gör såsen av bland annat potatis, paprika, chili, saffran, vitlök, citron och olja. Ursprungligen kommer såsen från medelhavsområdet.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk. Dela, kärna ur och skär paprika och chilifrukt i mindre bitar. Koka i ca 5 minuter. De ska bli helt mjuka.
  2. Stöt saffran och salt i en mortel. Skala potatisen. Lägg paprika, chili, saffran och potatis i en bunke tillsammans med pressad vitlök och citronjuice. Mixa slätt med stavmixer eller i en matberedare.
  3. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning till en majonnäsliknande konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Gott till krabba.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 potatis (à ca 100 g)
  • 1 liten röd paprika (à ca 100 g)
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 krm salt (att mortla med saffran)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 2 1/2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer