Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Paellainspirerad skaldjurssallad

I den här paellainspirerade skaldjurssalladen får du smak av den lyxiga aromen från den exotiska kryddan saffran, fräscha möra lyxräkor och den heta kryddstarka chilifrukten. I kombination med det lena riset blir rätten effektfull och helt underbar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Fräs riset i olja i en rejäl gryta några minuter under omrörning. Grovhacka urkärnad chilifrukt. Tillsätt saffran, gurkmeja och chili, låt fräsa med i någon minut. Häll på 7 dl vatten och 1 1/2 tsk salt. Låt koka på svag värme under lock ca 20 minuter. Ta av och låt svalna.
  2. Skala och strimla löken. Skär fänkålen i fjärdedelar, ta bort rotfästet och strimla fänkålen tunt. Fräs lök, fänkål och finhackad vitlök mjuk i 2 msk olivolja på medelhög värme. Rör om då och då så att det inte tar färg.
  3. Rör ihop kycklingbuljong, 1/2 dl olivolja och citronsaft och häll över löken och fänkålen. Låt svalna. Häll av skaldjuren. Blanda ris, skaldjur, fänkål, lök,buljong och oliver. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hackad persilja. Servera med frasiga baguetter.

Tips

Skagenrullarna passar utmärkt som en enkel förrätt eller på en minibuffé tillsammans med paellan. Och jordgubbar med Kvarg är både smalt och gott!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl långkornigt ris
  • olivolja
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 gula lökar
  • 2 fänkål
  • 2 msk hackad vitlök
  • 3 dl kall kycklingbuljong
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1 burk lyxräkor i lake (à 390 g)
  • 2 dl svarta oliver
  • 1 dl persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?