Sabayonne

Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
2
Sabayonne

Sabayon, sabayonne eller zabaglione, denna dessert har många olika stavningar och är älskad på lika många vis. I detta recept förvandlar du ägg, socker och äppelcider till en härlig kräm och serverar med färska bär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Sabayonne

Ingredienser

8 portioner
8   äggulor
4 msk  socker
2 dl  äppelcider

Till servering

färska bär

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat utan bär till servering.

Gör så här

Tips

Äggvitorna kan frysas och användas senare till exempelvis maräng. Skriv på förpackningen som du fryser äggvitorna i hur många vitor den innehåller.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Hur tar detta mer än 60 minuter?

Martin

2022-07-14

Hej Martin! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi har nu justerat tidsåtgången som är ca 15 minuter. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-07-15

Låter JÄTTEGOTT och framförallt enkelt!!

Birgitta

2022-04-26

Näringsvärde per portion

Energi343 KJ / 82 kCal
Fett4 g
Salt0 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Vit chokladmousse med bär
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis
Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljglass med varm cider och kolasås
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Citronkräm med cream cheese
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sabayon med fläder, bär och persika
Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelmimosa
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga