Sabayonne

13
1
Sabayonne

Sabayon, sabayonne eller zabaglione, denna dessert har många olika stavningar och är älskad på lika många vis. I detta recept förvandlar du ägg, socker och äppelcider till en härlig kräm och serverar med färska bär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Sabayonne

Ingredienser

8 portioner
8 äggulor
4 msk socker
2 dl äppelcider

Till servering

färska bär

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat utan bär till servering.

Gör så här

Tips

Äggvitorna kan frysas och användas senare till exempelvis maräng. Skriv på förpackningen som du fryser äggvitorna i hur många vitor den innehåller.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Birgitta

2022-04-26

Låter JÄTTEGOTT och framförallt enkelt!!

Näringsvärde per portion

Energi 343 KJ / 82 kCal
Fett 4 g
Salt 0 g
Kolhydrater 9 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden