Sabayonne
Sabayon, sabayonne eller zabaglione, denna dessert har många olika stavningar och är älskad på lika många vis. I detta recept förvandlar du ägg, socker och äppelcider till en härlig kräm och serverar med färska bär.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
8 portioner
8 äggulor
4 msk socker
2 dl äppelcider
Till servering
färska bär
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat utan bär till servering.
Gör så här
Tips
Äggvitorna kan frysas och användas senare till exempelvis maräng. Skriv på förpackningen som du fryser äggvitorna i hur många vitor den innehåller.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi343 KJ / 82 kCal
Fett4 g
Salt0 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer
Hur tar detta mer än 60 minuter?
Martin
2022-07-14Hej Martin! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi har nu justerat tidsåtgången som är ca 15 minuter. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-15Låter JÄTTEGOTT och framförallt enkelt!!
Birgitta
2022-04-26