Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sabayon

Sabayon, sabayonne eller zabaglione, denna dessert har många olika stavningar och är älskad på lika många vis. I denna efterrätt förvandlar du ägg, socker och äppelcider till en härlig kräm och serverar med färsk frukt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skilj gulorna från vitorna. (Äggvitorna kan frysas till maräng. Skriv på hur många vitor som finns i förpackningen.)
  2. Vispa äggulor och socker till tjockt, vitt skum i en liten kastrull. Går bäst med elvisp. Vispa ner cidern, lite i taget.
  3. Sätt kastrullen på svag värme och fortsätt vispa tills blandningen blir tjock och krämig. Obs! Krämen får inte koka, då skär den sig.
    Ta kastrullen från värmen och vispa tills krämen svalnat.
  4. Fyll på i höga glas (går bäst med hjälp av en tratt) och servera avsvalnad med färsk frukt till. Förslag på frukt: päron, melon, jordgubbar, fikon eller druvor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 äggulor
  • 4 msk socker
  • 2 dl äppelcider
  • färsk frukt till servering
Lägg till i inköpslistan