Ryttarkaka - kladdkaka med kokostosca
Kombinera seg kladdkaka med tosca och du har en ny favorit - ryttarkaka! Toscakladdkaka är ett enkelt sätt att variera den klassiska kladdkakan med ett segt täcke kokostosca på toppen. Till toscan går det bra med både kokosflingor eller kokoschips.
Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här .
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
Ingredienser
ca 40 bitar
Kladdkaka
4 ägg
6 dl strösocker
175 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
Kokostosca
75 g smör
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
200 g riven kokos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi834 KJ / 199 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater24 g
Protein2 g
Kommentarer
Den blev inte så vacker, men smakar gott. Skulle rekommendera kokosflingor istället för chips, för den blev väldigt svår att skära upp när det är så stora kokosbitar och kladdkakebasen samtidigt är kladdig. Skulle även rekommendera att ha lite mer kokos i toscatäcket, för det blev lite glest i långpannan med detta recept.
Johanna
2023-08-29Magiskt god! Eller som kollega sa när jag bjöd dom på kakan, ”Det där gör du fan inte om!” 😄
Peter
2023-08-22Betyder det att näringsvärdet är per bit? Det står per portion med receptet ger 40 bitar. Väldigt tacksamt att recepten är beräknade. Det underlättar för oss som har en diabetiker (typ 1) i familjen. För honom är det viktigt att han får insulin för de kolhydrater han äter.
Elisabeth
2023-05-18Tack för din fråga Elisabeth. Det är lite klurigt med portioner när det är bitar men receptet är beräknat per bit på att man får ut 40 bitar. Hoppas det hjälper. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-19