Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Knäckbräck

Ta ett nytt grepp på knäcken. Häll ut smeten som ett bräck i stället för att dutta med små formar. Sätt smak, antingen i smeten eller toppa bräcket med ett strössel. Med en digital termometer har du full koll på koket. Ju högre temperatur, desto hårdare blir knäcken.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda grädde, sirap, socker och smör i en vid tjockbottnad kastrull.
  2. Koka upp under omrörning. Låt koka på medelvärme till 130°C, koktiden varierar beroende på hur pass vid kastrullen är och hur krafigt det kokar. Rör om då och då. Tillsätt ev smaksättare precis när smeten kokat klart. 
  3. Häll upp smeten på en bakpappersklädd plåt. Strö över ev topping direkt när smeten hällts ut. 
  4. Låt knäcken svalna och bryt sedan i bitar. Förvara i kyl eller frys.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkfri: byt ut grädde mot mjölkfri ersättningsprodukt och välj mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen exkl smaksättning och topping.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 sats
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl ljus sirap
  • 3 dl strösocker
  • 60 g smör
Smaksättning 1
  • 2 msk lakritspulver
  • finrivet skal av 1 citron
Smaksättning 2
  • 4 msk kakao
  • 3 droppar pepparmintolja
Topping 1
  • 2 dl riven kokos
  • rivet skal av 1 lime
Topping 2
  • 2 dl hackade nötter eller frön (t ex sötmandel, jordnötter, pistaschnötter, solrosfrön eller pumpakärnor)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 16530 kJ / 3949 kCal