Ta ett nytt grepp på knäcken. Häll ut smeten som ett bräck i stället för att dutta med små formar. Sätt smak, antingen i smeten eller toppa bräcket med ett strössel. Med en digital termometer har du full koll på koket. Ju högre temperatur, desto hårdare blir knäcken.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2014
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Magnus
2020-12-22Körde upp till 132 grader en god stund. Nu har den kallnat och är allt annat än knäckig. Mer som en seg kola. Trist.
Kristina
2014-12-16Jag gjorde satsen utan smaksättning samt med topping 2 och den blev jättegod. Första omgången fegade jag ur lite och lät den småkoka i början och det ledde till en slags mjuk kola och det lång tid att få upp temperaturen... Andra omgången lät jag den koka upp rejält och sedan småkoka och då blev den som knäck ska vara, dvs "knäckig" och det gick mycket snabbare.