Kladdkaka med fudge- och rockyroadtopping | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kladdkaka med fudge- och rockyroadtopping

En härligt maffig kladdkaka där sött möter salt och krämigt möter knaprigt. Den här kladdkakan får ett krämigt täcke av fudge och toppas med traditionell rocky road topping – marshmallows och knapriga nötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Rör ner ägg och socker och blanda väl. Blanda sedan samman alla ingredienser till kladdkakan i en skål.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter (för 10 bitar). Smöra insidan av kanterna. Häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20-25 min, eller till den satt sig men fortfarande är kladdig i mitten. Låt svalna något.
  6. Fudge: Hacka chokladen. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och salt i en kastrull. Låt koka ca 15 min, eller tills smeten tjocknar. Tag av kastrullen från värmen och rör ner smöret.
  7. Häll fudgen över kakan. Låt svalna och ställ sedan kakan i kylen så att fudgen stelnar.
  8. Rocky road topping: Hacka nötterna lätt och strö dem och marshmallowsen över kakan. Garnera med citronmelissblad.
  9. Till servering: Vispa grädden lätt och servera till kakan.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mörk choklad och visgrädde.

Recept och bild på kladdkaka från Kungsörnen.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • smör till formen
Fudgetäcke
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
Topping
  • 1 dl saltrostade nötter (t ex cashew-, pekan- och/eller jordnötter)
  • 2 dl minimarshmallows
  • citronmeliss
Till servering
  • 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan