Kladdkaka med fudge- och rockyroadtopping
En härligt maffig kladdkaka där sött möter salt och krämigt möter knaprigt. Den här kladdkakan får ett krämigt täcke av fudge och toppas med traditionell rocky road topping – marshmallows och knapriga nötter.
Ingredienser
10 bitar
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
smör till formen
Fudgetäcke
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 krm salt
100 g smör
Topping
1 dl saltrostade nötter (t ex cashew-, pekan- och/eller jordnötter)
2 dl minimarshmallows
citronmeliss
Till servering
2 dl vispgrädde
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mörk choklad och visgrädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god! Jag undrar om kladdkakan går att frysa? Så man kan göra den i förväg, t ex om man ska ha gäster men inte har tid samma dag som de kommer...
Maria
2022-10-21Mycket uppskattad kladdkaka av såväl kollegor som min chokladälskande 6 åring. Dessutom är den inte helt tidskrävande. Denna blir till spara högen!
Caroline
2018-09-30