Rysk stroganoff

49
4
Rysk stroganoff

Bryt traditionerna och lyxa till det med den här ryska stroganoffen med förträffliga smaker. De krispiga färgrika grönsakerna gör sig exemplariskt med den saftiga biffen och fylliga såsen.

Rysk stroganoff

Ingredienser

4 portioner
3 dl långkornigt ris
6 dl vatten
1 1/2 tsk salt
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
500 g wokgrönsaker gärna med broccoli
400 g utskuren biff i bit eller rostas
1/2 dl tomatpuré
1 tsk salt
1 - 2 krm mald vitpeppar
2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
1 msk pressad saft av citron
1 - 1 1/2 tsk socker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Lindha

2018-06-18

Forts följer: Varför använder ni på ICA inte ens ert eget märke med Smetana? Det är ju den perfekta grunden till den godaste Stroganoffen, oavsett vilket protein man väljer. För min del så späder jag även ut 2 dl Smetana med t ex mjölk, då fetthalten är lite väl hög. Jag vill också alltid ha ganska mycket syrlighet, så för min del blir det hellre tomatpuré & citronjuice än någon sorts senap. Dijonsenap hamnar i samma kategori som broccoli! :-)

Lindha

2018-06-18

Bästa grundreceptet på en Stroganoff, även om broccoli aldrig kommer i närheten av min tallrik! Jag är tillräckligt gammal för att inte behöva tvinga i mig oätbar mat ;-) Men ICA, ni har ju t o m lanserat er egen Smetana! Varför använd

Redaktionen ICAse

2018-06-18

Hej Lindha! Tack för din input och vi tar med oss den till våra kockar nästa gång vi ska göra något med Smetana. Sen är det alltid upp till var och en vilket varumärke man använder :). Hälsningar Michelle

Sofia

2008-07-24

Enkelt, bra och gott recept. Smakade mycket bättre än vad jag förväntade mig.