Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fransk strimmelbiff med ädelost

En annorlunda wok med saftig, fransk strimmelbiff tillsammans med den förstaklassiga smaken av ädelost. Strimmelbiffen är överraskande enkel att göra och går snabbt att sno ihop. Perfekt vardagsrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i vatten med salt i en kastrull enligt förpackningens anvisning.
  2. Strimmelbiff med ädelost: Skär köttet i tunna strimlor. Hetta upp hälften av matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och har slutat skumma läggs köttet i och får bryna på hög värme tills det fått fin färg. Krydda med salt och peppar och ta upp köttet på ett fat.
  3. Fräs grönsakerna, som inte behöver tinas först, i resten av matfettet i stekpannan. Tillsätt crème fraiche och vatten och smula i osten. Låt puttra ca 5 min.
  4. Blanda i köttet och strö över persiljan.
  5. Till servering: Servera strimmelbiffen med det nykokta riset och skivade tomater.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
Strimmelbiff med ädelost
  • 500 g utskuren biff i bit eller rostas
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
  • 500 g djupfrysta wokgrönsaker gärna med sockerärter
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 100 g ädelost
  • 2 1/2 strimlad bladpersilja
Till servering
  • tomater
Lägg till i inköpslistan