Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kinawok med woksås och cashewnötter

En oerhört lättlagad kinawok med knapriga cashewnötter och mästerlig biff som blir saftig av den smakfulla woksåsen. Perfekt att laga när du har ont om tid men ändå vill laga något fabulöst och mättande.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i vatten med salt i en kastrull enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär köttet i tunna strimlor. Woka köttet i oljan i en wok eller stor stekpanna i ca 3 min under omrörning. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt grönsakerna, som inte behöver tinas först, och woka i ytterligare 3 min.
  4. Häll på woksåsen och låt puttra 4-5 min. Strö över nötterna. Servera woken med riset.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl jasminris
  • 6 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 500 g utskuren biff i bit eller rostad
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 500 g djupfrysta wokgrönsaker gärna med bambuskott
  • 1 flaska woksås (à ca 240 g)
  • 1 dl cashewnötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer