Rysk rödbetssoppa med gurksmetana | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rysk rödbetssoppa med gurksmetana

Ett matigt recept på en färgstark rysk soppa med bland annat rödbetor och nötfärs! Rödbetssoppan värmer härligt kyliga kvällar och blir extra god om du serverar med en bit färskt bröd och krämig gurksmetana.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv rödbetorna, gärna i matberedare.
  2. Stek lök och färs i oljan ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en stor kastrull.
  3. Tillsätt rivna rödbetor, buljong och lagerblad i kastrullen. Koka upp och låt koka under lock ca 10 minuter. Gör resten under tiden.
  4. Gurksmetana: Grovhacka gurkorna. Blanda smetana och honung i en skål. Rör ner gurkan.
  5. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Smaka av soppan med salt och peppar.
  6. Servera rödbetssoppan med en klick gurksmetana och nygräddat bröd.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smetana med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i bröd och buljong/fond för samtliga allergener.

Tips

Barnknepet: fräs färsen separat och mixa soppan slät innan du tillsätter den.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 schalottenlökar
  • 1 kg rödbetor
  • ca 400 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 lagerblad
  • 4 minibaguetter
  • salt och peppar till avsmakning
Gurksmetana
  • 2 1/2 saltgurkor
  • 1 dl smetana
  • 1 tsk honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2209 kJ / 526 kCal