Rysk rödbetssoppa med gurksmetana
Ett matigt recept på en färgstark rysk soppa med bland annat rödbetor och nötfärs! Rödbetssoppan värmer härligt kyliga kvällar och blir extra god om du serverar med en bit färskt bröd och krämig gurksmetana.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011
Ingredienser
4 portioner
3 schalottenlökar
1 kg rödbetor
ca 400 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 lagerblad
4 minibaguetter
salt och peppar till avsmakning
Gurksmetana
2 1/2 saltgurkor
1 dl smetana
1 tsk honung
För alla
Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smetana med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i bröd och buljong/fond för samtliga allergener.
Gör så här
Tips
Barnknepet: fräs färsen separat och mixa soppan slät innan du tillsätter den.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2209 KJ / 526 kCal
Fett21.1 g
Kolhydrater55.9 g
Protein25.2 g
Kommentarer