Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rysk fisk- och rödbetsgryta

En ordentlig, varm gryta är det bästa som finns en blåsig höstkväll. Den här ryska fisk- och rödbetsgrytan är precis så smakfull, varm och ljuvlig som en gryta ska vara. Du kommer inte att bli besviken!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg dem i en gryta och häll på buljongen. Låt koka under lock tills de är halvmjuka.
  2. Skölj, ansa och skär purjolöken i ca 3 cm breda bitar. Skölj och halvera champinjonerna. Lägg purjo och champinjoner i grytan och låt koka ca 5 min.
  3. Skär fisken i skivor och lägg dem i grytan. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar. Låt koka ytterligare ca 5 min.
  4. Rör i maizenaredningen och låt koka 1 min. Blanda ner dillen i grytan.
  5. Till servering: Servera fisk- och rödbetsgrytan med ris och en klick gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färska rödbetor
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 purjolök
  • 150 g champinjoner
  • 600 g hokifilé
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald vitpeppar
  • 2 msk maizenaredning för ljusa såser
  • 1/2 dl hackad dill
Till servering
  • ris
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan