Fiskburgare med kapris- och rödbetsröra

9
2
Fiskburgare med kapris- och rödbetsröra

Fiskburgare är ett väldigt gott alternativ till den vanliga burgaren, prova här med en röra på kapris, rödbetor och matlagningsyoghurt för att skruva till det lite extra. Fiskburgarna på hokifilé med potatis och rödbetsröra är en verklig vinnare.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Fiskburgare med kapris- och rödbetsröra

Ingredienser

4 portioner
1 kg potatis
1 paket hokifilé (à 400 g)
2 krm salt
1 krm peppar
1/2 gul lök
1 msk smör
1/2 dl crème fraiche
1 msk potatismjöl
1 msk fryst, hackad dill
2 msk smör
saltgurka

Kapris- och rödbetsröra

2 färska rödbetor (à 125 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
1 1/2 msk kapris
1 msk riven pepparrot
2 tsk honung
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt och crème fraiche till  Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt, crème fraiche och matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Karin

2017-10-04

En mycket god rätt som jag har gjort flera gånger. Det går mycket bra att använda matyoghurt istället för crème fraîche i burgarna.

Marika

2011-07-23

I tidningen förstår man inte vad som är sås rep ingredienser till burgaren. SYND!