Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskburgare med kapris- och rödbetsröra

Fiskburgare är ett väldigt gott alternativ till den vanliga burgaren, prova här med en röra på kapris, rödbetor och matlagningsyoghurt för att skruva till det lite extra. Fiskburgarna på hokifilé med potatis och rödbetsröra är en verklig vinnare.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatis.
  2. Tina hokifilé. Skär fisken i bitar och pressa ut vätskan.
  3. Röra: Skala och grovriv färska rödbetor. Blanda med matyoghurt, kapris, riven pepparrot och honung. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och finhacka gul lök. Fräs den mjuk i smör utan att den tar färg. Låt svalna.
  5. Mixa lök, fisk, crème fraiche, potatismjöl och fryst, hackad dill till en slät färs i en matberedare. Krydda med salt och vitpeppar.
  6. Forma till burgare, 1 per portion. Stek dem i smör ca 3 minuter per sida.
  7. Servera fiskburgarna med rödbetskräm, kokt potatis och saltgurka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt och crème fraiche till  Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt, crème fraiche och matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 1 paket hokifilé (à 400 g)
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk fryst, hackad dill
  • 2 msk smör
  • saltgurka
Kapris- och rödbetsröra
  • 2 färska rödbetor (à 125 g)
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 1/2 msk kapris
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 tsk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?