Hoki med rödbetor och fetaost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hoki med rödbetor och fetaost

Ett tjusigt recept på hoki med rödbetor och fetaost. Du gör den smakrika rätten av bland annat fisk, rödbetor, potatis, vitlök, vitt vin och dill. Lyxig att servera som kvällsmat!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina frysta hokifiléer. Koka rödbetor mjuka, 20-40 minuter. Skär dem i klyftor. Gnid av skalet under rinnande vatten. Skala och koka potatis. Skala och finhacka vitlöksklyfta.
  2. Lägg fisken i en stekpanna med höga kanter. Krydda med salt och peppar. Häll på vitt vin, vatten och konc fiskfond. Lägg på lock och sjud på svag värme i 4-5 minuter. Ta av från spisen och varmhåll.
  3. Fräs rödbetorna i olivolja ca 2 minuter. Tillsätt vitlök, fräs ytterligare 1 minut. Krydda med salt och peppar. Vänd ner dill och tärnad fetaost.
  4. Till servering: Servera med hokifiléerna, potatis och gärna en citronklyfta.

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera fonden.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader. Kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Kontrollera fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g frysta hokifiléer
  • 400 g rödbetor (färska med skal)
  • 600 g potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk konc fiskfond
  • 2 msk olivolja
  • 3/4 dl grovskuren dill
  • 100 g tärnad fetaost
Till servering
  • potatis
  • citron
Lägg till i inköpslistan