Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ryggfilé med tomat och bacon

En middag fylld med goda ingredienser som går snabbt att tillaga. Du fräser bacon och tillsätter bland annat solmogna tomater, morot och basilika som blir till en smarrig röra. Röran och kokt potatis placeras på tallriken med den möra ryggfilén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla bacon och fräs det.
  2. Hacka lök, vitlöksklyfta och låt det fräsa med baconet tillsammans med tärnad morot.
  3. Tillsätt tomatpuré, tärnat tomat och vatten. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt, basilika och peppar.
  4. Stek ryggfiléerna i olja ca 5 minuter. Salta.
  5. Servera torskryggfiléerna med tomat/baconröran och kokt potatis eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket bacon
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tomater i tärningar
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • basilika
  • 600 g torskryggfilé
  • 1 msk olja
Till servering
  • kokt potatis eller ris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 320 kJ / 75 kCal
Fett: 1 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer