Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Baconlindad spetskål med basilika

Ett utsökt recept på baconlindad spetskål med fräsch basilika och kyckling. Du gör det av bland annat spetskålshuvud, bacon, kycklingfiléer och matyoghurt. Charmigt och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125ºC.
  2. Dela kålhuvudet i 4 bitar. Skär bort rotfästet. Linda baconet runt spetskålen, fäst med tandpetare.
  3. Stek spetskålen runt om i en stekpanna med olja på svag värme så att den blir knaprig, ca 4 min. Lägg kålen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen, stek ytterligare ca 10 min.
  4. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och vik upp dem, platta till något och grilla ca 2 min på var sida, köttsaften ska vara klar utan rosa inslag. Krydda med salt och peppar. 
  5. Lägg upp kålen på en tallrik, klicka över yoghurten och riv färsk basilika över. Häll på oljan och krydda med svartpeppar. Servera med kycklingschnitzel.

Tips

Perfekt garnityr till grillad kycklingschnitzel

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 spetskålshuvud
  • 2 pkt bacon (à 140 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 4 kycklingfiléer
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer