Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rumpstek med bbq-smör och varm tomatsallad

Grillad rumpstek med en klick smältande gott BBQ-smör, som du enkelt blandar ihop själv. Här tillsammans med en smakrik tomatsallad, bakpotatis och gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kryddsmöret: Fräs kryddorna i 2 msk av smöret (för 4 port) ca 1 minut. Blanda ihop det med resten av smöret i en skål. Rör ner vinägern och smaksätt med salt. Lägg smöret i plastfolie och rulla ihop till en rulle. Lägg i kyl minst 1 timme.
  2. Tomatsallad: Koka upp vatten, lägg i chilin och låt ligga ca 15 minuter. Häll av vattnet, dela chilin och skrapa ur kärnorna. Mixa chilin slät  med vinäger, vatten och hälften av olivoljan.
  3. Skiva auberginen på längden. Pensla skivorna med resten av olivoljan och krydda med salt och nymald peppar. Lägg dem på grillen.
  4. Skär tomaterna i bitar. Hacka persiljan, skala och skiva löken. Blanda det med dressingen.
  5. Skär den varma auberginen i bitar och vänd ner i tomatsallden.
  6. Rumpstek: Krydda köttet med salt och nymald peppar. Grilla 2-3 minuter på varje sida.
  7. Till servering: Servera rumpsteken med kryddsmör, tomatsallad, bakpotatis och gräddfil.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädfil mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Kryddsmör
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 150 g smör
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • salt
Tomatsallad
  • 1 torkad chili chipotle morita
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 aubergine
  • salt och peppar
  • 4 plommontomater
  • 1 kruka persilja
  • 1 rödlök
Rumpstek
  • ca 700 g skivad rumpstek
Till servering
  • bakpotatisar
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3661 kJ / 876 kCal