Rumpstek med bbq-smör och varm tomatsallad
![Rumpstek med bbq-smör och varm tomatsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_96624/cf_259/rumpstek_med_bbq-smor_och_varm_tomatsallad.jpg)
Grillad rumpstek med en klick smältande gott BBQ-smör, som du enkelt blandar ihop själv. Här tillsammans med en smakrik tomatsallad, bakpotatis och gräddfil.
![Rumpstek med bbq-smör och varm tomatsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_96624/cf_259/rumpstek_med_bbq-smor_och_varm_tomatsallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Kryddsmör
1/2 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk torkad oregano
150 g smör
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
Tomatsallad
1 torkad chili chipotle morita
2 msk rödvinsvinäger
2 msk vatten
3 msk olivolja
1 aubergine
salt och peppar
4 plommontomater
1 kruka persilja
1 rödlök
Rumpstek
ca 700 g skivad rumpstek
Till servering
bakpotatisar
gräddfil
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädfil mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3661 KJ / 876 kCal
Fett60.5 g
Salt0.5 g
Kolhydrater44.1 g
Protein36 g
Kommentarer