Luftigt gremolatasmör

4
0
Luftigt gremolatasmör

Genom att vispa smör luftigt med elvisp får man en otroligt läcker konsistens på det. Smaksätt det vispade smöret med vitlök, persilja och citron – klassiska ingredienser i en italiensk gremolata. Förbered gärna och frys in till sommarens alla grillmiddagar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Luftigt gremolatasmör

Ingredienser

6 portioner
150 g
rumsvarmt smör
3
rivna vitlöksklyftor
1/2 dl
hackad persilja
1/2 msk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
2 krm
kajennpeppar
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Går utmärkt att frysa in.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 786 KJ / 188 kCal
Fett 21 g
Salt 0.53 g
Kolhydrater 1 g
Protein 0.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept