Luftigt gremolatasmör

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Luftigt gremolatasmör

Genom att vispa smör luftigt med elvisp får man en otroligt läcker konsistens på det. Smaksätt det vispade smöret med vitlök, persilja och citron – klassiska ingredienser i en italiensk gremolata. Förbered gärna och frys in till sommarens alla grillmiddagar.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Luftigt gremolatasmör

Ingredienser

6 portioner
150 g  rumsvarmt smör
3   rivna vitlöksklyftor
1/2 dl  hackad persilja
1/2 msk  finrivet citronskal
1 msk  färskpressad citronjuice
2 krm  cayennepeppar
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi786 KJ / 188 kCal
Fett21 g
Salt0.53 g
Kolhydrater1 g
Protein0.3 g

Testa liknande recept

Äggsmör
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddsmör med kapris och citron
Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör
Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronkryddsmör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddsmörets comeback
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägghalvor med lax och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga