RulltÄrta med rabarber

Tunn sockerkaka fylld med sötsyrlig rabarberkompott Àr en given gÀst pÄ sÀsongens fikastunder. Servera tillsammans med vispad grÀdde och njut av en rulltÄrta med smak av sommar!
Ett recept frÄn:
Buffé nr 5, 2023

Ingredienser
10 bitar
Rabarberkompott
250 g rabarber
1 krm vaniljpulver eller vaniljsocker (1 krm vaniljpulver motsvarar 1 tsk vaniljsocker)
1/2 dl syltsocker
2 msk fÀrskpressad citronjuice
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
3 Àgg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl mjölk eller vatten
Till servering
vispad grÀdde
Gör sÄ hÀr
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
NÀringsvÀrde per bit
Energi593 KJ / 142 kCal
Fett2 g
Salt0.2 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
Fantastiskt Gott
Anna-stina
2025-05-18Om man vill frysa den Àr det dÄ bÀst att skiva den först eller frysa den hel och göra resten nÀr den Àr tinad?
Yasmin
2024-05-30Hej Yasmin! Det Àr bÀst att frysa den hel. HÀlsningar Niclas
ICA-köket
2024-05-31Prövade med mandelmjöl efter tidigare kommentar. TÄrtan fastnade pÄ pappret. Gjorde en ny sats med vitt vanligt mjöl och det gick bra men tycker bara tÄrtan smakar okej;ingen hit.
Elin
2024-05-18