Rulltårta med rabarber

Betyg 4.2 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Rulltårta med rabarber

Tunn sockerkaka fylld med sötsyrlig rabarberkompott är en given gäst på säsongens fikastunder. Servera tillsammans med vispad grädde och njut av en rulltårta med smak av sommar!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023

Rulltårta med rabarber

Ingredienser

10 bitar

Rabarberkompott

250 g rabarber
1 krm vaniljpulver eller vaniljsocker (1 krm vaniljpulver motsvarar 1 tsk vaniljsocker)
1/2 dl syltsocker
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl mjölk eller vatten

Till servering

vispad grädde

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Fantastiskt Gott

    Anna-stina

  • Om man vill frysa den är det då bäst att skiva den först eller frysa den hel och göra resten när den är tinad?

    Yasmin

    Hej Yasmin! Det är bäst att frysa den hel. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Prövade med mandelmjöl efter tidigare kommentar. Tårtan fastnade på pappret. Gjorde en ny sats med vitt vanligt mjöl och det gick bra men tycker bara tårtan smakar okej;ingen hit.

    Elin

  • Gudomlig kompott! Jag bytte dock vitt mjöl till mandelmjöl, äkta vaniljpulver såklart (finns ingen äkta vanilj i vaniljsocker) och kokossocker ist för vitt raffinerat socker. Jisses vad gott!

    Sofie

  • 🎼 mUms i TiDen 🎶 🇸🇪

    Irene

  • Jättebra recept! Jag har blandat i lite jordgubbssylt några gånger också vilket är en väldigt god combo.

    Rebecka

  • Jättegod - kompotten precis lagom syrlig! Håller med om att det var för lite kompott, följde tipset och tog 400 gram och det blev bra.

    Bettan

  • Så god! Jag kompletterade med lite jordgubbssylt för kompotten blev lite sur. Jättegott!

    Susanna

  • Underbart god ,gjorde den glutenfri .Gick jättebra att byta ut vetemjölet mot samma mängd fin mix,tog 1/2dl grädde istf mjölk saftig o fin .Tack för bra recept

    Annika

  • Sötsyrligt jättegod ! Skar upp i portionsbitar med en rejäl gräddklick på och en jordgubbe .

    Catarina

Näringsvärde per bit

Energi593 KJ / 142 kCal
Fett2 g
Salt0.2 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Söt ingefärsrabarber
    Betyg 4.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbercheesecake i glas
    Betyg 4.1 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbermarmelad
    Betyg 4.8 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad