Rulltårta med rabarber

Tunn sockerkaka fylld med sötsyrlig rabarberkompott är en given gäst på säsongens fikastunder. Servera tillsammans med vispad grädde och njut av en rulltårta med smak av sommar!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023

Ingredienser
10 bitar
Rabarberkompott
250 g rabarber
1 krm vaniljpulver eller vaniljsocker (1 krm vaniljpulver motsvarar 1 tsk vaniljsocker)
1/2 dl syltsocker
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl mjölk eller vatten
Till servering
vispad grädde
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi593 KJ / 142 kCal
Fett2 g
Salt0.2 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
13 stFantastiskt Gott
Anna-stina
Om man vill frysa den är det då bäst att skiva den först eller frysa den hel och göra resten när den är tinad?
Yasmin
Hej Yasmin! Det är bäst att frysa den hel. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Prövade med mandelmjöl efter tidigare kommentar. Tårtan fastnade på pappret. Gjorde en ny sats med vitt vanligt mjöl och det gick bra men tycker bara tårtan smakar okej;ingen hit.
Elin
Gudomlig kompott! Jag bytte dock vitt mjöl till mandelmjöl, äkta vaniljpulver såklart (finns ingen äkta vanilj i vaniljsocker) och kokossocker ist för vitt raffinerat socker. Jisses vad gott!
Sofie
🎼 mUms i TiDen 🎶 🇸🇪
Irene
Jättebra recept! Jag har blandat i lite jordgubbssylt några gånger också vilket är en väldigt god combo.
Rebecka
Jättegod - kompotten precis lagom syrlig! Håller med om att det var för lite kompott, följde tipset och tog 400 gram och det blev bra.
Bettan
Så god! Jag kompletterade med lite jordgubbssylt för kompotten blev lite sur. Jättegott!
Susanna
Underbart god ,gjorde den glutenfri .Gick jättebra att byta ut vetemjölet mot samma mängd fin mix,tog 1/2dl grädde istf mjölk saftig o fin .Tack för bra recept
Annika
Sötsyrligt jättegod ! Skar upp i portionsbitar med en rejäl gräddklick på och en jordgubbe .
Catarina