Rullsylta med pistagenötter och enbär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rullsylta med pistagenötter och enbär

Varför inte laga till någonting annorlunda till lunch eller middag? Testa rullsylta med pistagenötter och enbär. En smakrik och mättande rätt som kan pigga upp vilken vardag som helst!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Putsa fläsksidan slät (skär bort svålen samt putsen på insidan). Spara putsen till senare. Banka fläsksidan med en tung kastrull mellan 2 plastpåsar så att den blir tunn (ca 1 cm) alt skär ett snitt och vik upp den och banka.
  3. Blanda grovhackade bitar från fläsksidan med pistagenötter, enbär, kryddpeppar och äppelmos. Bre ut på fläsksidan och forma en rulle. Ta dubbla ark aluminiumfolie och rulla hårt och tvinna ändarna.
  4. Baka i ugnen till 70°C, ca 1 timme.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 rimmad fläsksida (à ca 700 g)
  • 1/2 dl hackade pistagenötter
  • 1 msk krossade enbär
  • 1 tsk krossade kryddpepparkorn
  • 2 msk äppelmos
Lägg till i inköpslistan