Färsbiffar med nötter, russin och yoghurt
Bjud familjen på dessa möra färsbiffar och ni kommer garanterat ha en ny favoriträtt! Tillaga dina mumsiga biffar av köttfärs, russin, nötter, vitlök, spiskummin, chilipulver och servera dem varma med klyftpotatis, sockerärter och len yoghurt.
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g frysta potatisklyftor
500 g blandfärs
1/2 dl russin
1/2 dl pistasch- eller pinjenötter
1 msk finhackad vitlök
1/2 tsk spiskummin
2 - 2 1/2 krm chilipulver
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
olja
Till servering
smörfrästa sockerärtor
1 dl naturell yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2532 KJ / 604 kCal
Fett33.8 g
Kommentarer
Smakade väldigt gott, dock lite för mycket salt för min smak. Blandade ner morot och rödbeta tillsammans med klytfpotatisen, kryddade med lite rosmarin. Kokade upp sockerärtena istället för att smörsteka. Kommer definitivt att göra om detta
Ann-charlotte
2022-10-02Biffarna är goda men helheten på talriken är lite tråkigt. Saknas kanske en salad och en god sås. Eller något annat krämigt.
Joel
2021-08-13