Färsbiffar med nötter, russin och yoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiffar med nötter, russin och yoghurt

Bjud familjen på dessa möra färsbiffar och ni kommer garanterat ha en ny favoriträtt! Tillaga dina mumsiga biffar av köttfärs, russin, nötter, vitlök, spiskummin, chilipulver och servera dem varma med klyftpotatis, sockerärter och len yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tillaga potatisklyftorna enligt anvisning. 
  3. Blanda färsen väl med russin, nötter, vitlök, spiskummin, chilipulver och ägg. Salta och peppra. Forma färsen till 4 pannbiffar (för 4 port).
  4. Stek biffarna på bägge sidor i en het lätt oljad stekpanna. Ställ i ugnen på mellersta falsen i ca 10 minuter.
  5. Servera biffarna med potatisklyftorna och smörfrästa sockerärter. Toppa med yoghurten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g frysta potatisklyftor
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 dl russin
  • 1/2 dl pistasch- eller pinjenötter
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 1/2 krm chilipulver
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • olja
Till servering
  • smörfrästa sockerärtor
  • 1 dl naturell yoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2532 kJ / 604 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden