Tårta med äppelmos

Betyg 2.3 av 5.
99 personer har röstat
10
Tårta med äppelmos

En ljuvlig tårta med äppelmos att servera som efterrätt. Du gör tårtan av smör, socker, ägg, mjöl och äppelmos. Servera gärna tårtan med vispad grädde till kaffet.

Tårta med äppelmos

Ingredienser

12 bitar
250 g  rumsvarmt smör
1 dl  socker
1   ägg
6 dl  vetemjöl
4 dl  plommon- eller äppelmos

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
99 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Skrivit tidigare men vill förtydliga att Sorunda Hemslöjdsvänner namnskyddade tårtan 2013. I och med det så bör/ska ni byta till ett annat namn på tårtan! Kontakta mig så får ni fler uppgifter! Lena

Lena

2024-03-20

Tack Lena och ni andra för att ni tagit er tid att kommentera i vårt recept. Er feedback är mycket värdefull och vi har nu bytt namn på tårtan. Vi beklagar den förvirring som uppstått angående vårt recept för den numera namnskyddade Sorundatårtan. Vår avsikt har aldrig varit att förvanska eller ändra på ett ursprungsrecept utan receptet togs fram 2010 genom en omröstning till boken Sveriges nya landskapsrätter och att vi på så vis kunde lyfta traditionella rätter från olika landskap. Hoppas ni även kan tänka er baka denna tårta som om vi förstått det rätt är enklare variant av den klassiska och mycket vackert dekorerade Sorundatårtan. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-03-20

Det där är ingen variant av en sorundatårta. Det är något annat. Det är bara barnsligt av er att hävda att det är en variant. Skulle ni exempelvis inte kunna döpa om den till prinsesstårta?

Åsa

2023-01-18

Hej! Jag har inte gjort tårtan (än), men hade velat prova att göra det. Hade säkert fotat och lagt upp det och kallat det för Sorundatårta. Efter att ha läst kommentarerna, så vågar jag inte göra det längre... Jag är inte uppväxt i Sorunda eller har nån blod för att ärva den orginala receptet. Hur vet man att man har gjort rätt och hur många av Sorundabor känner till receptet? Tråkigt att man inte kan få göra det hemma som en trevlig grej bara.... Första gången jag smakade Sorundatårtan var 26/6-2022 på Torekällbergets museum och fick höra tårtans historia. Det var jättgott!

Andrea

2022-06-27

Testa liknande recept

Selmas festtårta med kolakräm
Betyg 3.3 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri prinsesstårta
Betyg 2.6 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pistage- och aprikosrulltårta
Betyg 2.8 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tårtbotten (havredryck)
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel tårtbotten
Betyg 3 av 5.
76 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordgubb- och rabarbertårta
Betyg 2.7 av 5.
213 personer har röstat
Över 60 min att tillaga