Ruccolasoppa med parmesan och ägghalvor

Betyg 3.1 av 5.159 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Ruccolasoppa med parmesan och ägghalvor

En grön och god soppa fulladdad med vitaminer och antioxidanter. Du gör den snabbt och enkelt genom att först steka ingredienserna och sedan mixa dem med en vanlig stavmixer. Servera med riven parmesan, kokta ägghalvor och en bit färskt bröd.

Ruccolasoppa med parmesan och ägghalvor

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 msk vitvinsvinäger
65 g babyspenat
65 g rucola
2 dl crème fraiche
salt
peppar

Till servering

1 dl riven parmesan
bröd

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Anna-Karin nedan gjorde helt rätt och förändrade receptet i grunden så att det blev en helt annan soppa. Den smakar annars bara vatten buljong och vinäger, krävs mycket labbande för att den ska bli ätbar. Ta ner receptet innan någon skadar smaklökarna!

    Jacob

  • Jag testade att ha i två små potatisar, en palsternacka och 1/2 förpackning stora vita bönor som jag mixade tillsammans med spenaten/rucolan. Struntade i vinägern men hade lite citron och timjan i. Blev sjukt gott!

    Anna karin

  • Sämsta receptet jag varit med om. Smakade ingenting, fick försöka rädda den med massa kokosgrädde, massa fond och till slut massa mer spenat och vispgrädde. Gick då att äta men slängde hur mkt som helst.

    Stina

  • Var som att äta vatten smaksatt med grönsaksbuljong. Lyckades dock rädda den hjälpligt genom att tillsätta vispgrädde och fryst bladspenat. Resterna åkte i vasken.

    Jessica

  • Såg gott ut men det var den absolut inte alldeles för tunn och väldigt syrlig trots mindre vinäger. Åkte ut i slasken !!!!

    Ingalill

  • Utan tvekan min favoritsoppa. Har gjort den under flera år. Aldrig använt vitlök dock och brukar köra på ruccola och den sallad jag känner för (spenat, grönkål..). Tillsätter gärna lite hetta i form av chili/cayenne

    Lisa

  • Gick inte att äta. Beställde pizza istället

    Jeanette

  • Vi bytte ut rucolan mot grönkål vilket också fungerade utmärkt. Jättegod soppa!

    Kristina

    Hej Kristina! Tack för att du delar med dig av ditt tips! Vi blir glada att höra att du gillade soppan! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Supergod!! Tänker dock tillsätta nån kokt potatis innan mixningen nästa gång, så den blir lite fylligare :)

    Alexandra

  • Smakade som en vårvind fylld med doftande liljekonvalj och nyponros

    Simon

Näringsvärde per portion

Energi1812 KJ / 433 kCal
Fett31 g
Salt2.35 g
Kolhydrater19 g
Protein18 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Persiljerotssoppa med spenat och ägghalva
    Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Josefines supersallad
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pigg spenatsoppa med ägghalvor
    Betyg 3.3 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Löksoppa med kantarelltoast
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad