Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Josefines supersallad

Ett nyttigt och smakrikt recept på Josefines supersallad. Du gör salladen av bland annat paprika, avokado, rucola, spenat, groddar och gojibär. Vegetarisk och fräsch sallad!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar. Skala och skär moroten i skivor. Skala och riv kålroten fint.
  2. Blanda alla ingredienser, förutom pumpakärnor och gojibär, i en stor bunke.
  3. Vänd ner Örtgremolata och blanda om ordentligt.
  4. Toppa med pumpakärnor och ev gojibär. Servera med resten av örtgremolatan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Om du vill göra lunchsalladen matigare, lägg till kokta ägg eller tunna skivor kallskuret. Servera örtgremolata och/eller tapenade till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul paprika
  • 2 avokado
  • 1 morot
  • 70 g kålrot
  • 1 påse ruccola (à 70 g)
  • 1 påse spenat (à 70 g)
  • 1 ask groddar t ex alfalfa (à 130 g)
  • 1 1/2 msk gremolata (se länk nedan under steg 3)
  • 4 msk pumpakärnor
  • ev 3 msk gojibär
Lägg till i inköpslistan