Josefines supersallad

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
3
Josefines supersallad

Ett nyttigt och smakrikt recept på Josefines supersallad. Du gör salladen av bland annat paprika, avokado, rucola, spenat, groddar och gojibär. Vegetarisk och fräsch sallad!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Josefines supersallad

Ingredienser

4 portioner
1   gul paprika
2   avokado
1   morot
70 g  kålrot
1   påse rucola (à 70 g)
1   påse spenat (à 70 g)
1   ask groddar t ex alfalfa (à 130 g)
1 1/2 msk  gremolata (se länk nedan under steg 3)
4 msk  pumpakärnor
ev 3 msk  gojibär

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Om du vill göra lunchsalladen matigare, lägg till kokta ägg eller tunna skivor kallskuret. Servera örtgremolata och/eller tapenade till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Bästa sallanden, innehållet är näringsmässigt mer än godkänt och jättegott. Passar till det mesta eller som ensam rätt. Vi tycker den är en favorit.

Marianne

2012-02-22

- paprika och med solrosgroddar istället för alfalfa är den väldigt god.

Liselott

2009-08-20

Supergod, matig sallad! En riktig favorit.

Monika

2009-08-11

Testa liknande recept

Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrotsmos med fetaost
Betyg 0 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Finsk kålrotslåda
Betyg 4.3 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga