Josefines supersallad

9
3
Josefines supersallad

Ett nyttigt och smakrikt recept på Josefines supersallad. Du gör salladen av bland annat paprika, avokado, rucola, spenat, groddar och gojibär. Vegetarisk och fräsch sallad!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Josefines supersallad

Ingredienser

4 portioner
1 gul paprika
2 avokado
1 morot
70 g kålrot
1 påse rucola (à 70 g)
1 påse spenat (à 70 g)
1 ask groddar t ex alfalfa (à 130 g)
1 1/2 msk gremolata (se länk nedan under steg 3)
4 msk pumpakärnor
ev 3 msk gojibär

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Om du vill göra lunchsalladen matigare, lägg till kokta ägg eller tunna skivor kallskuret. Servera örtgremolata och/eller tapenade till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Marianne

2012-02-22

Bästa sallanden, innehållet är näringsmässigt mer än godkänt och jättegott. Passar till det mesta eller som ensam rätt. Vi tycker den är en favorit.

Liselott

2009-08-20

- paprika och med solrosgroddar istället för alfalfa är den väldigt god.

Monika

2009-08-11

Supergod, matig sallad! En riktig favorit.