Fetaost och fänkålssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fetaost och fänkålssallad

Spröd ugnsrostad fänkål med vitlöksklyftor och rödlök blandat med rucolasallad och fetaost. En god sallad att servera tillsammans med en saftig bit grillat kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Strimla fänkålen. Blanda olja, vitlöksklyftor, salt, peppar och timjan. Lägg fänkålen i en långpanna och häll oljan över.
  3. Rosta i ugn ca 15 minuter. Skala löken och skär den i klyftor.
  4. Lägg löken tillsammans med fänkålen i ugnen och fortsätt att rosta ca 5 minuter.
  5. Blanda fänkål, rödlök, rucolasallat, smula ner fetaosten och vänd runt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar från kvarnen
  • färsk timjan
  • 1 rödlök
  • 70 g ruccolasallat
  • 200 g fetaost
Lägg till i inköpslistan