Ruccola- och fänkålsaioli

Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ruccola- och fänkålsaioli

Ruccola- och fänkålsaioli är en förbluffande god aioli. Vitlök och svartpeppar ger kryddig smak. Du rostar fänkål i ugnen och mixar sedan allt till en slät och mästerlig aioli.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Ruccola- och fänkålsaioli

Ingredienser

8 portioner
1 liten fänkål (1 liten motsvarar ca 100 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 förpackning rucolasallad (à 70 g)
2 äggulor
4 dl rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Supergod aioli!

Britta

2009-06-03

Testa liknande recept

Fetaost och fänkålssallad
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lime- och chiliaioli
Betyg 3.1 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fiskgryta med saffran och aioli
Betyg 3.4 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rapsaioli
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Aioli
Betyg 3.3 av 5.268 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pumpaaioli med rosmarin
Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad