Rouille

Ett smakrikt recept på Rouille som är en sås som passar utmärkt att servera till exempelvis fisk. Du gör såsen av bland annat potatis, paprika, chili, saffran, vitlök, citron och olja. Ursprungligen kommer såsen från medelhavsområdet.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Ingredienser
4 portioner
1 potatis (à ca 100 g)
1 liten röd paprika (à ca 100 g)
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 påse saffran (à 1/2 g)
1/2 krm salt (att mortla med saffran)
2 - 3 vitlöksklyftor
1 tsk färskpressad citronjuice
2 1/2 msk olivolja
2 1/2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 stRouillen passar perfekt till Soup de Poisson. Denna variant var mycket smakrik.
Hans
Låter som en mycket god sås, men vad serverar jag den till? Det borde framgå av receptet.
Monica