Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Avancerad

Endivesallad, glaserade valnötter och ost

Utmanande och välsmakande är receptet på endivesallad, glaserade valnötter och ost. Salladen får här sällskap av smakrik roquefortost, glaserade valnötter och till det en delikat dressing på bladpersilja och vinäger.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka valnötterna i vatten i 5 minuter. Låt dem rinna av och torka helt på papper. Rulla dem i florsocker och fritera dem i olja tills de är mörkt gyllenbruna.
  2. Mixa olja, vinäger och persilja till en slät sås. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela endiven i blad, lägg upp på tallrik och fördela ost och nötter över salladen. Ringla dressingen över alltsammans.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g valnötter
  • florsocker
  • olja (till fritering)
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • salt och peppar
  • 4 endiver
  • 100 g roquefortost (eller annan blåmögelost)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer