Rotselleri- och jordärtskockssoppa med svamp och pepparrot

Krämig rotselleri- och jordärtskockssoppa med smörstekt svamp är höstens godaste soppa. Toppa svampen med riven pepparrot, gräslök och en klick syrlig crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 msk olivolja
10 dl grönsaks- eller svampbuljong (vatten och tärningar eller fond)
500 g rotselleri
300 g jordärtskockor
salt
nymald svartpeppar
250 g svamp , t ex kastanjechampinjoner
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk smör
1/2 kruka gräslök
ca 2 msk färsk riven pepparrot
2 dl crème fraiche
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1648 KJ / 394 kCal
Fett29 g
Salt2.5 g
Kolhydrater22 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer