Rotselleri- och jordärtskockssoppa med svamp och pepparrot

Krämig rotselleri- och jordärtskockssoppa med smörstekt svamp är höstens godaste soppa. Toppa svampen med riven pepparrot, gräslök och en klick syrlig crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 msk olivolja
10 dl grönsaks- eller svampbuljong (vatten och tärningar eller fond)
500 g rotselleri
300 g jordärtskockor
salt
nymald svartpeppar
250 g svamp , t ex kastanjechampinjoner
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk smör
1/2 kruka gräslök
ca 2 msk färsk riven pepparrot
2 dl crème fraiche
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1648 KJ / 394 kCal
Fett29 g
Salt2.5 g
Kolhydrater22 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stÄlskar denna soppa. Är nog den godaste soppan jag ätit. Smakerna är helt fantastiska.
Maria
Lite tjock konsistens men man kan ta mer buljong, och lite mindre rotselleri. Toppingen med de stekta skogschampinjonerna och sedan pepparrot & gräslök gjorde hela rätten.
Elisabet
Så nöjd! Väldigt gott med många smaker och sting ifrån pepparroten! Ny favorit!
Nina
Ganska smaklös och trist. Smakar som färgen grå.
Magdalena
Supergod!Går lika bra att äta utan svamp också. Jag tyckte inte den blev för tjock utan snarare något lös.
Elin
Blev väldigt tjock. Saknar en djupare smak. Kanske mindre mängd rotselleri och lägg till vin
Charlotta