Rotsaksrakor med forellrom och avokadokräm
![Rotsaksrakor med forellrom och avokadokräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15243/cf_259/rotsaksrakor_med_forellrom_och_avokadokram.jpg)
Det här receptet på rotsaksrakor med forellrom och avokadokräm är en lyxig rätt med unika och delikata smaker som du kan äta som fullständig måltid eller i mindre portion till förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
![Rotsaksrakor med forellrom och avokadokräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15243/cf_259/rotsaksrakor_med_forellrom_och_avokadokram.jpg)
Ingredienser
6 portioner
2 potatisar
1 liten morot
1 rödbeta
1 liten bit rotselleri
1/2 gul lök
1 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör eller olja till stekning
1 st mogen avokado
1/2 dl crème fraiche
1/2 krm kajennpeppar
100 - 125 g forellrom
1/2 st rödlök
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot samma mängd majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi600 KJ / 140 kCal
Fett8 g
Kommentarer