Rotsaksrakor med forellrom och avokadokräm

3
0
Rotsaksrakor med forellrom och avokadokräm

Det här receptet på rotsaksrakor med forellrom och avokadokräm är en lyxig rätt med unika och delikata smaker som du kan äta som fullständig måltid eller i mindre portion till förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Rotsaksrakor med forellrom och avokadokräm

Ingredienser

6 portioner
2 potatisar
1 liten morot
1 rödbeta
1 liten bit rotselleri
1/2 gul lök
1 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör eller olja till stekning
1 st mogen avokado
1/2 dl crème fraiche
1/2 krm kajennpeppar
100 - 125 g forellrom
1/2 st rödlök

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot samma mängd majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 600 KJ / 140 kCal
Fett 8 g
Läs mer om näringsvärden