Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotsaksrakor med forellrom och avokadokräm

Det här receptet på rotsaksrakor med forellrom och avokadokräm är en lyxig rätt med unika och delikata smaker som du kan äta som fullständig måltid eller i mindre portion till förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv potatis, morot, rödbeta, rotselleri och gul lök fint på rivjärn. Blanda samman och rör ner mjölet. Salta och peppra.
  2. Stek 6 tunna rakor (för 6 st) på medelhög värme i smör och olja.
  3. Kör avokado och crème fraiche i mixer. Smaka av med salt och smaksätt med kajennpeppar. Finhacka rödlöken.
  4. Servera rakorna med forellrom, avokadokräm och fint hackad rödlök.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot samma mängd majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 potatisar
  • 1 liten morot
  • 1 rödbeta
  • 1 liten bit rotselleri
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör eller olja till stekning
  • 1 st mogen avokado
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 125 g forellrom
  • 1/2 st rödlök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 600 kJ / 140 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden