Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rotsakspytt

Bjud på en mumsig och mättande rotsakspytt till lunch. Pytten ger du en fin hetta med lite chilipulver och avnjuter garnerat med en örtkvist tillsammans med stekta ägg och färskt bröd. Snabbt och supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna morötter, kålrot, palsternackor och rotselleri. Skala och hacka löken.
  2. Ge rotsakerna ett kort uppkok, ca 5 minuter. Häll av vattnet. Stek dem i olja på medelvärme. Tillsätt löken efter ett par min. Stek tärningarna mjuka. Häll på soja. Vänd runt. Krydda med chilipulver. Varmhåll.
  3. Stek äggen. Servera med bröd och garnera gärna med en grön kvist, t ex persilja eller timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora morötter
  • 1 litet kålhuvud
  • 4 palsternackor
  • 1/2 rotselleri
  • 2 rödlökar
  • olja (till stekning)
  • 1 msk soja
  • 1 tsk chilipulver
  • 4 ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB