Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rotsaksmos med schnitzel

En saftig och god kötträtt. Stek schnitzel och laga till ett krämigt mos av potatis, palsternacka, morot, rotselleri och parmesanost. Servera schnitzeln tillsammans med rotsaksmoset och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rotsaksmos: Skala och skär potatis och rotfrukter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull.
  2. Låt rinna av och mosa med en elvisp. Späd med mjölken och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar och vänd i ost och gräslök.
  3. Stek skinkskivorna i matfettet i en stekpanna på hög värme ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Skölj och skär citronen i skivor.
  5. Servera de nystekta schnitzlarna med rotfruktsmos och inlagd gurka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk skinka (i tunna skivor)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 citron
Rotsaksmos
  • 6 potatisar (6 st motsvarar ca 500 g)
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • ca 150 g rotselleri
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 2 dl färskriven parmesanost
  • 3 msk hackad gräslök
Till servering
  • inlagd gurka
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer