Rotsaksmos med schnitzel
![Rotsaksmos med schnitzel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En saftig och god kötträtt. Stek schnitzel och laga till ett krämigt mos av potatis, palsternacka, morot, rotselleri och parmesanost. Servera schnitzeln tillsammans med rotsaksmoset och njut!
![Rotsaksmos med schnitzel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk skinka (i tunna skivor)
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 citron
Rotsaksmos
6 potatisar (6 st motsvarar ca 500 g)
2 palsternackor
2 morötter
ca 150 g rotselleri
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 dl färskriven parmesan
3 msk hackad gräslök
Till servering
inlagd gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer