Rotsakslåda

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
1
Rotsakslåda

Krämig rotsakslåda med vispgrädde och ströbröd. Grädda de skivade rotsakerna i ugnen och krydda med örtsalt och peppar. Servera lådan rykande het tillsammans med fisk eller kött, eller helt för sig själv!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Rotsakslåda

Ingredienser

4 portioner
1   stor sötpotatis (à ca 350 g)
1   stor bit rotselleri (à ca 350 g)
2 dl  mellan- eller matlagningsgrädde
3 1/2 krm  salt eller örtsalt
2 1/2 krm  peppar
1 msk  ströbröd

För alla

Innehåller inte gluten, under förutsättning att glutenfritt ströbröd används.
Gör äggfri: använd rivet mörkt bröd utan ägg. Mjölk ingår.
Gör laktos och mjölkproteinfri: använd mjölkfri "gräddprodukt" från Oatley eller Beneviva och välj mjölkfritt ströbröd eller rivet mörkt börd.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner

Om du föredrar rivet mörkt bröd kan du byta ut ströbrödet mot det.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Öööh... missat sötpotatisen? Det verkar vara den rotsakslådan som jag hittade i buffé och sedan inte kunde hitta på nätet...

Andrea

2004-02-05

Testa liknande recept

Kokoscurry med rotfrukter
Betyg 3.2 av 5.
112 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frasig selleri med svamp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumi- och sötpotatisbiffar
Betyg 4.2 av 5.
105 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad hel sötpotatis
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk julskinka av rotselleri
Betyg 3.8 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad sötpotatis och salviabiffar
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga