Rotsakslåda
Krämig rotsakslåda med vispgrädde och ströbröd. Grädda de skivade rotsakerna i ugnen och krydda med örtsalt och peppar. Servera lådan rykande het tillsammans med fisk eller kött, eller helt för sig själv!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
Ingredienser
4 portioner
1 stor sötpotatis (à ca 350 g)
1 stor bit rotselleri (à ca 350 g)
2 dl mellan- eller matlagningsgrädde
3 1/2 krm salt eller örtsalt
2 1/2 krm peppar
1 msk ströbröd
För alla
Innehåller inte gluten, under förutsättning att glutenfritt ströbröd används.
Gör äggfri: använd rivet mörkt bröd utan ägg. Mjölk ingår.
Gör laktos och mjölkproteinfri: använd mjölkfri "gräddprodukt" från Oatley eller Beneviva och välj mjölkfritt ströbröd eller rivet mörkt börd.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner
Om du föredrar rivet mörkt bröd kan du byta ut ströbrödet mot det.
Om du föredrar rivet mörkt bröd kan du byta ut ströbrödet mot det.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Öööh... missat sötpotatisen? Det verkar vara den rotsakslådan som jag hittade i buffé och sedan inte kunde hitta på nätet...
Andrea
2004-02-05