Rotfruktssoppa med kokosmjölk, lime och ingefära

Betyg 4.4 av 5.66 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Rotfruktssoppa med kokosmjölk, lime och ingefära

Servera en härlig rotfruktssoppa med asiatiska smaker till middag ikväll! Här med rotfrukter som kålrot, morot och potatis som får smak av kokosmjölk, lime och ingefära. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Rotfruktssoppa med kokosmjölk, lime och ingefära

Ingredienser

4 portioner
1 liten kålrot
2 morötter
4 medelstora mjöliga potatisar
1 grönsaksbuljongtärning
4 vitpepparkorn
4 kryddpepparkorn
1 msk smör eller margarin
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk färskpressad limejuice
1 1/2 msk finriven ingefära
1/2 - 1 tsk chiliflakes
salt

Till servering

1/2 dl rostade pumpakärnor
koriander

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Jättegod,lätt att laga och enkel beskrivning!

    Ingmarie

  • Jättegod och lättlagad. Jag slängde med en gul lök och en tsk röd curry.

    Maria

  • Jättegott recept! Jag la till en halv sötpotatis i receptet, tärnade allt (inkl potatisen) och fyllda vatten precis så att det täckte rotfrukterna och kokade upp med buljong, peppar och salt. Blev väldigt gott i vintermörkret.

    Victor

  • Väldigt god!! Lagom sting och det var riktigt gott att göra den med tuggmotstånd!

    Charlotta

  • Står inget om vatten bland ingredienserna???

    Lotta

  • Halleluja!!! Godaste soppan jag kokat på länge. Stinget och hettan gör sig gott i vinter ❄️

    Birgit

  • Mycket god soppa. Lätt att laga.

    Kent

  • Intressant fusion, men jag tyckte att den blev lite tråkig med bara ingefära, chili och lime. Pumpakärnor hjälpte lite, men den behöver något mer.

    Tulle

  • Mycket god men jag hade i väldigt mycket mer lime och ett stänk vitlökspulver och en gnutta malen ingefära och chilisalt. Ingen färsk koriander hemma så lite malen koriander gled ner också!

    Caroline

  • Den här var supergod och är en av de godaste soppor jag har ätit. Lagade utan potatis (hade ingen hemma) så den var mindre mättande men skulle funka klockrent som förrätt på en middagsbjudning. Smakar ännu godare dagen efter! Går snabbt att laga, gott även med lite stekt kassler i.

    Andrijana

Testa liknande recept

  • Rotmos
    Betyg 4.5 av 5.341 personer har röstat
    Receptet har 57 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotmos med köttkorv
    Betyg 3.8 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Att koka oxbringa
    Betyg 4.5 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korvgryta med kummin
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korv med rotfruktsmos
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad