Rotfruktssallad med frögratinerad getost

Denna ostiga rotfruktssallad gör du genom att blanda stavar av ugnsrostade rotfrukter med krispiga blad av hjärtsallad, salta oliver och en enkel frisk citrondressing. Ovanpå allt (det nyttiga) placeras rejält med bitar av frögratinerad getost! Vilken succé!

Ingredienser
4 portioner
7 morötter (7 st motsvarar ca 600 g)
1 rotselleri (à ca 900 g)
5 msk olivolja
salt
svartpeppar
3 rödlökar
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
2 msk sesamfrön
8 skivor chèvre (à ca 50 g)
2 hjärtsalladshuvuden
saften av 1 citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
2 msk flytande honung
2 dl oliver
Till servering
bröd
Gör så här
00:20:00
00:10:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. bröd.
Energi3555 KJ / 848 kCal
Fett60 g
Salt4.6 g
Kolhydrater41 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska den ätas varm/ ljummen eller kan den ätas kall?
Johanna
2025-06-27Hej Johanna! Den blir godast att äta ljummen, men det går bra att äta dem kall också. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
2025-06-30Så gott o välfungerande recept! Äter det ofta.
Maria
2024-10-07Supergott! Mycket smakrik.
Anneli
2021-05-29