Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rotfruktssallad

Tillaga en färgsprakande, nyttig och magnifik rotfruktssallad som du serverar till köttet. Gulbetorna, palsternackorna och rotsellerin är några av ingredienserna som gör salladen så otroligt god.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär gulbetorna, palsternackorna, moroten och rotsellerin i stavar. Koka i lättsaltat vatten ett par minuter.
  2. Skala och skär mandelpotatisarna i stavar. Lägg i och låt koka i ytterligare 3 minuter. Kyl av snabbt.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Finhacka plommontomaten.
  4. Fräs löken i lite olja. Tillsätt de kokta grönsakerna. Salta och peppra. Vänd i tomathacket.
  5. Servera gärna till Lammtournedos med madeirasky.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gulbetor
  • 2 palsternackor
  • 1 morot
  • 1 liten rotselleri (à ca 350 g)
  • 4 mandelpotatisar
  • 1 rödlök
  • 1 plommontomat
  • olja till stekning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan