Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sallad med rödbetor & granatäpple

Sallad med rödbetor och granatäpple är en överraskande pigg kombination. Delikat för gommen och läcker för ögat. Fantastisk att servera på buffén och dessutom lätt att tillaga.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka, skala och tärna rödbetorna.
  2. Kärna ur granatäpplena. Skala och finhacka en rödlök. Finhacka chilifrukten.
  3. Blanda alltsammans och vänd ner finhackad persilja, olivolja, citronjuicen och salt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg rödbetor
  • 2 1/2 granatäpplen
  • 1 rödlök
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl olivolja
  • juicen från 1 citron
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 551 kJ / 132 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept