Endive med konjaksspetsad leverpastej | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Endive med konjaksspetsad leverpastej

Vill du servera något annorlunda och spektakulärt? Då ska du testa de här krispiga endivebladen som förskönas med en sträng konjaksspetsad leverpastej och dekoreras med färggranna kärnor från granatäpple.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort rotfästet på endiven. Lossa bladen och lägg dem 20 minuter i kallt vatten så att de blir riktigt krispiga.
  2. Mixa leverpastej med grädde, konjak och peppar. Smaka ev av med mer konjak.
  3. Häll av vattnet och lägg endivebladen på en ren och torr handduk. Klappa dem torra.
  4. Lägg bladen på ett stort fat. Fyll en spritspåse med leverpastejröran och spritsa på varje blad. Dela granatäpplet och ta ut kärnorna. Strö dem över endiverna.

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på leverpastejen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pastej.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 4 endiver
  • 500 g leverpastej
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 dl konjak
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 granatäpple
Lägg till i inköpslistan