Brysselkål med granatäpple och salvia

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
1
Brysselkål med granatäpple och salvia

Ett traditionellt tillbehör till kalkon, som förgylls i både utseende och smak med de röda granatäppelkärnorna. Lite smör och salvia förstärker smaken hos dessa lättlagade och krispiga brysselkålen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Brysselkål med granatäpple och salvia

Ingredienser

8 portioner
1 kg brysselkål
1 granatäpple (ca 1 1/2 dl kärnor)
10 färska salviablad
75 g smör
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Hej. Man kan byta ut smöret mot ett par skedar av kalkonens eget fett som eventuellt runnit ned på plåten under den långa ugnsbakningen oavsett om man öst fågeln eller inte. En annan variant som kanske är ännu trevligare, är att man skär upp kalkonen på ett stort fat och häller den läckra skyn som fanns inuti kalkonen över brysselkålen och granatäppelkärnorna. Jag vill gärna att brysselkålen är helt färdig och mjuk, men självklart kan den vara "al dente" om man så önskar. Mvh Anders

Arne

2015-12-22

Näringsvärde per portion

Energi554 KJ / 133 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater9 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin
Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brynt brysselkål med pancetta och gruyère
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Granatäppelsirap
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jultallrik med äppelkarré, brysselkål och halloumi
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bellini med granatäpple
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga