Krispig brysselkål med granatäpple | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krispig brysselkål med granatäpple

Ett traditionellt tillbehör till kalkon, som förgylls i både utseende och smak med de röda granatäppelkärnorna. Lite smör och salvia förstärker smaken hos dessa lättlagade och krispiga brysselkålen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa brysselkålen genom att ta bort fula ytterblad. Skär ev ett kryss i nederdelen så kokar de jämnare. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Bryt granatäpplet i bitar och gröp ut kärnorna. Hacka salviabladen.
  3. Häll av brysselkålen. Blanda dem med smöret och salvian medan de fortfarande är varma. Lägg upp på ett fat och strö över granatäppelkärnor. Servera till Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg brysselkål
  • 1/2 granatäpple
  • 50 g smör
  • 10 färska salviablad
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 554 kJ / 133 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept