Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rotfruktsrårakor med potatis, persiljerot och morötter

Pröva att laga till rotfruktsrårakor! Du behöver bland annat ingredienser som potatis, persiljerot, morötter, lök, ägg och olja. Servera rårakorna tillsammans med kött eller fågel och njut av de goda smakerna!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rotfrukter och lök, riv dem grovt. Blanda ner persilja, ägg och kryddor.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och klicka i smeten och stek 3-4 minuter på varje sida.
  3. Servera rårakorna med bräckt rökt skinka och rårörda lingon.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(4)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 potatisar (6 potatisar motsvarar ca 500 g)
  • 2 morötter
  • 2 persiljerötter
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 1/2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi
1610 kJ / 385 kCal
Läs mer om näringsvärden