Recept: Rotfruktsrårakor med potatis, persiljerot och morötter
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Rotfruktsrårakor med potatis, persiljerot och morötter

4 röster

Pröva att laga till rotfruktsrårakor! Du behöver bland annat ingredienser som potatis, persiljerot, morötter, lök, ägg och olja. Servera rårakorna tillsammans med kött eller fågel och njut av de goda smakerna!

Ingredienser

  • 5 - 6 potatisar (6 potatisar motsvarar ca 500 g)
  • 2 morötter
  • 2 persiljerötter
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 - 2 1/2 msk olja

Så här gör du

  1. Skala rotfrukter och lök, riv dem grovt. Blanda ner persilja, ägg och kryddor.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och klicka i smeten och stek 3-4 minuter på varje sida.
  3. Servera rårakorna med bräckt rökt skinka och rårörda lingon.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.