Morotsrårakor med kikärtsröra och ost

66
10
Morotsrårakor med kikärtsröra och ost

Vackra morotsrårakor med en doft av persilja steks tills de blir gyllene och krispiga. Servera med en matig quinoasallad smaksatt med lena små babyspenatblad och smulad snällost. Lägg upp en sked nötig kikärtsröra smaksatt med spiskummin och sesamfrön och ät er mätta. Denna middag är en explosion av färger, smaker och dofter som harmonierar fint med varandra.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Morotsrårakor med kikärtsröra och ost

Ingredienser

4 portioner

Quioasallad

4
port quinoa
1 msk
olivolja
200 g
färskost (gärna snällost)
65 g
babyspenat
-
salt och peppar

Kikärtsröra

380 g
kokta kikärtor
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1 msk
sesamfrö
1/2 tsk
spiskummin

Morotsrårakor

500 g
morötter
1/2
kruka persilja
2
ägg
1 dl
vetemjöl
3 msk
sesamfrö
1 tsk
salt
2 krm
peppar
1 msk
olja

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri snällost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Gunilla

2021-04-02

Vi rostade sesamfröna 😊

Gunilla

2021-04-02

Gott, enkelt och vackert! Vi röstade kikärtsrörans sesamfrön, vilket ger en underbar smak.

Gabriella

2021-02-17

Fick ersätta färskosten med fetaost då jag inte fick tag på snällost och färskosten var smetig och inte möjlig att smula.

Näringsvärde per portion

Energi 3265 KJ / 780 kCal
Fett 32 g
Salt 3 g
Kolhydrater 90 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept