Morotsrårakor med kikärtsröra och ost
Vackra morotsrårakor med en doft av persilja steks tills de blir gyllene och krispiga. Servera med en matig quinoasallad smaksatt med lena små babyspenatblad och smulad salladsost. Lägg upp en sked nötig kikärtsröra smaksatt med spiskummin och sesamfrön och ät er mätta. Denna middag är en explosion av färger, smaker och dofter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2025
Ingredienser
4 portioner
Quioasallad
4 port quinoa
1 msk olivolja
150 g salladsost eller fetaost
65 g babyspenat
salt
peppar
Kikärtsröra
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk sesamfrö
1/2 tsk spiskummin
Morotsrårakor
500 g morötter
1/2 kruka persilja
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk sesamfrö
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3265 KJ / 780 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater90 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott! Blandade i lite tunt skivad rödlök i quinoasalladen.
Maria
2024-08-07Riktigt gott!! Tog lite mild kebabsås till , passade jättebra.
Maria
2024-08-07Ne.. det här är ingen höjdare.. hade behövt en god sås till? Eller bara låta bli morotsbiffar.
Karin
2024-08-05