Korv med pepparrotsmos

6
0
Korv med pepparrotsmos

En trevlig variant på husmanskost där den stekta grillkorven serveras med smakrikt pepparrotsmos och grönsaker i lite olja och vinäger. Pepparroten i potatismoset är en fräsch smaksättare med extra sting i! Välj själv hur mycket du vill ha i och servera resten bredvid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014

Korv med pepparrotsmos

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
1 msk smör
salt och peppar
2 msk riven pepparrot

Grönsaker

1 grön paprika
1/2 gurka
1 tsk olja
1 msk senap
1 tsk vinäger

Korv

500 g grillkorv
1 msk olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2579 KJ / 618 kCal
Fett 37.5 g
Kolhydrater 47.9 g
Protein 19.2 g
Läs mer om näringsvärden