Korv med pepparrotsmos

6
0
Korv med pepparrotsmos

En trevlig variant på husmanskost där den stekta grillkorven serveras med smakrikt pepparrotsmos och grönsaker i lite olja och vinäger. Pepparroten i potatismoset är en fräsch smaksättare med extra sting i! Välj själv hur mycket du vill ha i och servera resten bredvid.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014

Korv med pepparrotsmos

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
1 msk
smör
-
salt och peppar
2 msk
riven pepparrot

Grönsaker

1
grön paprika
1/2
gurka
1 tsk
olja
1 msk
senap
1 tsk
vinäger

Korv

500 g
grillkorv
1 msk
olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2579 KJ / 618 kCal
Fett 37.5 g
Kolhydrater 47.9 g
Protein 19.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept