Korv med pepparrotsmos
En trevlig variant på husmanskost där den stekta grillkorven serveras med smakrikt pepparrotsmos och grönsaker i lite olja och vinäger. Pepparroten i potatismoset är en fräsch smaksättare med extra sting i! Välj själv hur mycket du vill ha i och servera resten bredvid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
1 msk smör
salt och peppar
2 msk riven pepparrot
Grönsaker
1 grön paprika
1/2 gurka
1 tsk olja
1 msk senap
1 tsk vinäger
Korv
500 g grillkorv
1 msk olja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2579 KJ / 618 kCal
Fett37.5 g
Kolhydrater47.9 g
Protein19.2 g
Kommentarer