Korv med pepparrotsmos

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Korv med pepparrotsmos

En trevlig variant på husmanskost där den stekta grillkorven serveras med smakrikt pepparrotsmos och grönsaker i lite olja och vinäger. Pepparroten i potatismoset är en fräsch smaksättare med extra sting i! Välj själv hur mycket du vill ha i och servera resten bredvid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014

Korv med pepparrotsmos

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g  mjölig potatis
2 dl  mjölk
1 msk  smör
salt och peppar
2 msk  riven pepparrot

Grönsaker

1   grön paprika
1/2   gurka
1 tsk  olja
1 msk  senap
1 tsk  vinäger

Korv

500 g  grillkorv
1 msk  olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2579 KJ / 618 kCal
Fett37.5 g
Kolhydrater47.9 g
Protein19.2 g

Testa liknande recept

Rotfruktspytt med korv och pepparrotskräm
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokt lax med pepparrotskräm
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lövbiff med pepparrot och äggula
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskfilé med gurka, pepparrot och laxrom
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falska Wallenbergare
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med brynt smör och pepparrot
Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga