Rotfruktspytt med kassler, ägg och rödbetor
En rolig variant på pyttipanna är rotfruktspytt med kassler, ägg och rödbetor. Strö persilja över rotsakspytten och servera med stekta ägg, varma vitlöksbaguetter och inlagda rödbetor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g kassler
1 purjolök
2 förp rotfruktsmix (à 500 g)
3 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
2 vitlöksbaguetter
4 ägg
Till servering
2 msk hackad persilja
inlagda rödbetor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Testa gärna att pochera äggen medan du steker pytten!
Förlorade ägg: Koka upp 1 liter vatten med 3 msk ättikssprit (12%) i en låg, vid kastrull. Knäck äggen ett i taget i en kopp och häll försiktigt i vattnet. Sjud äggen 3–4 minuter. Ta upp med hålslev.
Receptet är avsett för 4 port.
Förlorade ägg: Koka upp 1 liter vatten med 3 msk ättikssprit (12%) i en låg, vid kastrull. Knäck äggen ett i taget i en kopp och häll försiktigt i vattnet. Sjud äggen 3–4 minuter. Ta upp med hålslev.
Receptet är avsett för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2774 KJ / 662 kCal
Kommentarer