Rotfruktspytt med kassler, ägg och rödbetor

Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
0
Rotfruktspytt med kassler, ägg och rödbetor

En rolig variant på pyttipanna är rotfruktspytt med kassler, ägg och rödbetor. Strö persilja över rotsakspytten och servera med stekta ägg, varma vitlöksbaguetter och inlagda rödbetor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2011

Rotfruktspytt med kassler, ägg och rödbetor

Ingredienser

4 portioner
500 g  kassler
1   purjolök
2   förp rotfruktsmix (à 500 g)
3 msk  smör eller margarin
1 tsk  salt
2 krm  peppar
2   vitlöksbaguetter
4   ägg

Till servering

2 msk  hackad persilja
inlagda rödbetor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Testa gärna att pochera äggen medan du steker pytten!
Förlorade ägg: Koka upp 1 liter vatten med 3 msk ättikssprit (12%) i en låg, vid kastrull. Knäck äggen ett i taget i en kopp och häll försiktigt i vattnet. Sjud äggen 3–4 minuter. Ta upp med hålslev.
Receptet är avsett för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2774 KJ / 662 kCal

Testa liknande recept

Kassler med varma rödbetsklyftor
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Matig kasslergryta med ris
Betyg 2.7 av 5.
251 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bräckt kassler med rödbetsris
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastagratäng
Betyg 2.8 av 5.
62 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler med rödbetsfräs
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler med grönsaksfräs
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga