Kassler med varm ananassalsa

8
3
Kassler med varm ananassalsa

Kassler med varm ananassalsa är ett lättlagat vardagsrecept som smakar oväntat gott och mycket. De stekta kasslerbitarna serveras med pasta, broccoli och bröd samt en tilltalande varm salsa av purjolök och ananas.

Kassler med varm ananassalsa

Ingredienser

4 portioner
280 g pasta t ex spiraler
500 g djupfrysta broccolibuketter
500 g kassler
2 msk olja
1 purjolök
1 burk ananas i skivor (à 225 g)
2 msk ananasspad från ananasburken
1 msk vinäger
1 msk socker
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
bröd till servering

För alla

Servera gluten- respektive äggfri pasta om du inte tål gluten eller ägg.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av salsan med ingefära färsk eller mald.

Gröna tipset: Salsan är god att servera till t ex sojakorv om du vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Lotta

2007-09-17

Njae.. Det här var ingen höjdare.

Eva

2005-07-22

Jag tyckte salsan såg lite tråkig ut, så jag slängde i lite lätt creme fraich och extra sweet & sour ananas, det gav lite extra krydda och gott blev det.

Berndt

2005-04-01

Blandningen var perfekt mellan sött och surt, men jag saknade mer sky då jag upplevde det som lite torrt men det är ju bara en baggis att fixa till det.

Näringsvärde per portion

Energi 2481 KJ / 594 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden