Kassler med varm ananassalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler med varm ananassalsa

Kassler med varm ananassalsa är ett lättlagat vardagsrecept som smakar oväntat gott och mycket. De stekta kasslerbitarna serveras med pasta, broccoli och bröd samt en tilltalande varm salsa av purjolök och ananas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt broccolin koka med pastan när ca 5 minuter återstår av koktiden.
  2. Skär kasslern i tunna skivor. Stek kasslern hastigt i hälften av oljan och lägg upp på fat.
  3. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Låt ananasen rinna av och skär den i små bitar. Spara spadet.
  4. Fräs purjo och ananas i resten av oljan några minuter. Häll på ananasspadet, vinäger och socker. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  5. Häll den varma salsan över kasslern. Låt pasta och broccoli rinna av.
  6. Servera kasslern med salsa, pasta, broccoli och bröd.

För alla

Servera gluten- respektive äggfri pasta om du inte tål gluten eller ägg.

Tips

Smaka gärna av salsan med ingefära färsk eller mald.

Gröna tipset: Salsan är god att servera till t ex sojakorv om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex spiraler
  • 500 g djupfrysta broccolibuketter
  • 500 g kassler
  • 2 msk olja
  • 1 purjolök
  • 1 burk ananas i skivor (à 225 g)
  • 2 msk ananasspad från ananasburken
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2481 kJ / 594 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden