Kassler med varm ananassalsa
Kassler med varm ananassalsa är ett lättlagat vardagsrecept som smakar oväntat gott och mycket. De stekta kasslerbitarna serveras med pasta, broccoli och bröd samt en tilltalande varm salsa av purjolök och ananas.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex spiraler
500 g djupfrysta broccolibuketter
500 g kassler
2 msk olja
1 purjolök
1 burk ananas i skivor (à 225 g)
2 msk ananasspad från ananasburken
1 msk vinäger
1 msk socker
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
bröd till servering
För alla
Servera gluten- respektive äggfri pasta om du inte tål gluten eller ägg.
Gör så här
Tips
Smaka gärna av salsan med ingefära färsk eller mald.
Gröna tipset: Salsan är god att servera till t ex sojakorv om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Salsan är god att servera till t ex sojakorv om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2481 KJ / 594 kCal
Fett12.4 g
Kommentarer
Njae.. Det här var ingen höjdare.
Lotta
2007-09-17Jag tyckte salsan såg lite tråkig ut, så jag slängde i lite lätt creme fraich och extra sweet & sour ananas, det gav lite extra krydda och gott blev det.
Eva
2005-07-22Blandningen var perfekt mellan sött och surt, men jag saknade mer sky då jag upplevde det som lite torrt men det är ju bara en baggis att fixa till det.
Berndt
2005-04-01